
Miód z mniszka lekarskiego
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Nektarowy Miód z Mniszka Lekarskiego poprawia trawienie i przemianę materii. Ma też działanie wzmacniające i uspokajające, dlatego warto po niego sięgnąć w okresie wytężonej pracy i nerwowych napięć. Przekładany na zimno miód z Pachniczówki, a więc karowego pochodzenia, nie był poddawany działaniu podwyższonych temperatur, co gwarantuje zachowanie w pełni właściwości nadanych mu przez naturę.
Nasz Miód Mniszkowy tworzony jest przez pszczoły z nektaru zapylanych kwiatów. Jest to niezwykle delikatny miód o kremowej barwie i aksamitnej strukturze. Zbliżony smakiem do miodu rzepakowego, lecz znacznie bardziej "gładki" (mniejsze ziarna krystalizacyjne). Doskonały, naturalny słodzik do wody, mleka, herbaty.
Cieszące się ogromnym zainteresowaniem napoje Miodolada słodzimy właśnie miodami o delikatnym smaku.
Liczne, zarówno pochodzące z ziołolecznictwa, jak też popularne na całym świecie i prowadzone szczególnie w okresie lat 60-80tych ubiegłego wieku , badania potwierdziły niezwykłą skuteczność miodu mniszkowego w działaniach przeciw przeziębieniowych i wzmacniających odporność. Szczególnie warto tu podkreślić przydatność tego miodu dla małych dzieci (miód pszczeli można wprowadzać do diety dziecka powyżej 1-ego roku życia. Więcej informacji o tym jak dobierać miody do diety dziecka znajdziesz na naszym blogu) z uwagi na swój delikatny smak. Doskonale też działa na dolne partie jelit i poprawia procesy trawienne dzięki wsparciu wątroby
Właściwości zdrowotne miodu z mniszka lekarskiego:
- działa uspokajająco, rozluźnia,
- wzmacnia do walki z infekcjami,
- działa przeciwzapalnie,
- poprawia przemianę materii.
Przechowywanie miodu
Miód dobrze przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu. Zdecydowanie lodówka nie spełnia tych kryteriów, gdyż obecna w niej wilgoć może być pochłaniana przez miód (np. w skutek niedomknięcia słoika) zwiększając jego wilgotność i prowadząc do powstania procesu fermentacji miodu. Również długotrwałe naświetlanie nie sprzyja przechowaniu miodu. Miód ma przede wszystkim zastosowanie w profilaktyce zdrowia i istotne jest aby stosować regularnie jego niewielkie dawki, zalecana porcja miodu to 1 stołowa łyżka dziennie. Nie przeszklona szafka kuchenna oddalona od źródeł ciepła, jest wystarczającym miejscem do przechowywania miodu. Pamiętaj jednak, że ten produkt nie używany nie będzie wspierał Twojego organizmu!
Prezentowane zdjęcia przedstawiające Miód mogą finalnie różnić się od fizycznego produktu zakupionego w naszym sklepie internetowym. Owe różnice mogą wynikać przede wszystkim z faktu, że na różnych rodzajach ekranów kolory są wyświetlane nieco inaczej. Przede wszystkim jednak występują naturalne różnice pomiędzy miodami tej samej odmiany, ale w zależności od terenu, lokalnych warunków środowiskowych oraz roku z jakich miód pochodzi. Dodatkowo miody jaśnieją w trakcie krystalizacji, zatem w zależności w jakim czasie od miodobrania zakupisz miód, jego konsystencja (miód naturalnie ulega procesowi krystalizacji) i kolorystyka będą się różnić, co jest prawidłowe i nie oznacza utraty cech produktu. Nasze miody nie są dekrystalizowane- inaczej mówiąc nie rozgrzewamy ich po skrystalizowaniu celem łatwego napełnienia nimi słoików, gdyż takie działanie prowadzi do likwidacji obecnych w miodzie enzymów pszczelich oraz związków witaminowych pochodzących zarówno z nektaru jak też z obecnych w miodzie pyłków roślinnych, a to właśnie te składniki odpowiadają za najbardziej pożądane przez konsumentów właściwości pro-zdrowotne miodu.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
WAŻNE:
Każda paczka jest ubezpieczona. W obecności kuriera otwórz przesyłkę. Jeśli produkty są uszkodzone, spisz razem z kurierem protokół szkody z datą doręczenia przesyłki.

Ubezpieczona paczka

14 dni na zwrot

Darmowa dostawa od 300zł
anna
Ulubiony miód mojej siedmioletniej córki,bardzo delikatny w smaku ( dzieci nie kłamią ;) )